Ове године, Светски дан прве помоћи обележен je у суботу 12. септембра. На тај дан организације Црвеног крста широм света скрећу пажњу јавности о значају познавања прве помоћи за појединца и за друштвену заједницу. Светски дан прве помоћи у 2020. години обележава се са поруком: ,,НЕЗГОДЕ НЕ ЗНАЈУ ЗА КОРОНУ! ПРВА ПОМОЋ ЈЕ УВЕК ПОТРЕБНА“.

Тим поводом, Црвени крст Крушевац организовао је обуку из прве помоћи за грађанство. Редовно реализујемо обуке волонтера Црвеног крста којима пружамо прилику да се током читаве године усавршавају у овој области. Црвени крст Крушевац реализује и сталну обуку запослених у радним организацијама из прве помоћи.

За више од  90 процената спасених живота у великим несрећама заслужни су обични људи који су се затекли на лицу места, умели и желели да помогну и понели се као прави хероји у критичним тренуцима.


Свако од нас може бити у ситуацији да му је потребна прва помоћ. У исто време свако од нас може да научи да пружи прву помоћ.  


Не заборавимо да пандемија Корона вируса није једини здравствени проблем нашег друштва. Потрудимо се заједно да особе са хитним стањима, без одлагања добију неопходну здравствену помоћ, а да мање повреде и стања која не захтевају медицинску помоћ збринемо сами. Будимо тим, будимо хероји!