У оквиру пројекта „Управљање волонтерима у несрећама” Црвени крст Крушевац реализовао је семинар за волонтере и запослене наше организације и организација Црвени Крст Александровац и Црвени Крст Брус.

Циљ семинара је био оснаживање и припремање за будуће улоге лидера у Црвеном крсту. Обуку су реализовали запослени и волонтери Црвеног крста Крушевац који су претходно похажали обуку у организацији Црвени крст Србије / Ред Цросс оф Сербиа на националном нивоу на којој су учествовали полазници из 27 организација Црвеног крста из целе Србије.

На самој обуци, волонтери су се упознали са документима који су важни за волонтерско ангажовање у Црвеном крсту (етички кодекс за запослене и волонтере, Правилник о организовању и деловању младих, Стратегија за младе, Политика заштите деце), затим са концептом волонтерског менаџмента кроз планирање, регрутацију и координацију волонтера, лидерство, комуникацију, решавање конфликта, тимски рад и ангажовање волонтера у несрећама.
Верујемо да су млади волонтери усвојили знање и адекватне вештине и да су мотивисани да заузму лидерске позиције у својим организацијама.