И ове године Црвени крст обележio je 8. мај – Светски Дан Црвеног крста. Тему је определила Међународна федерација друштава Црвеног крста и Црвеног полумесеца, а то је  „Свуда за свакога“.

Црвени крст Крушевац обележиће овај дан данас, у периоду од 12:00 до 14:00 часова, на Тргу младих промотивном, уличном акцијом током које ће суграђанима бити презентоване програмске активности наше организације. Волонтери Црвеног крста ће приказати  јавни час из прве помоћи, деловање Црвеног крста у несрећама, рад на мотивацији добровољних давалаца крви, рад на превенцији трговине људима, рад Службе тражења, програм социјалне делатности, за најмлађе – програм промоције хуманих вредности, програм бриге о старима, за оне нешто старије, као и друге активности Црвеног крста у нашем граду.

Црвени крст је најстарија хуманитарна организација у нашем граду, а и у земљи, са традицијом дугом преко 140 година. Крушевачки Црвени крст један од најстаријих градских организација у земљи, јер је основан 6. октобра 1876. године. Кроз своје различите програме помоћи и едукације (народне кухиње, мотивација добровољних давалаца крви, обука из прве помоћи, помоћ социјално угроженом становништву, опоравак деце, помоћ пострадалима од поплава, земљотреса, екстремсних хладноћа  и других природних несрећа, брига о старијима и друге активности) Црвени крст успева да допре до преко 128.000 људи у нашем граду. Своје програме Црвени крст Крушевац рализује захваљујући ангажовању више од двеста младих волонтера (од 15 до 30 година) и још више активиста свих старосних доби, као и са 4-оро запослених.

Светски дан Црвеног крста и Црвеног полумесеца – 8. мај  рођендан  је оснивача Покрета наше организације, Анри Динана. Сваке године организације Црвеног крста и Црвеног полумесеца организују бројне активности како би истакли јединствену улогу Покрета Црвеног крста и Црвеног полумесеца у својим земљама.