Уз помоћ Црвеног крста Србије, а уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије, Црвени крст Крушевац обезбедио је помоћ за 380 породица из субстандардних насеља са територије града Крушевца.

У период од 8. до 15. маја сваке године обелжава се Недеља Црвеног крста. Ове године, у првој недељи након укидања ванредног стања, због целокупне ситуације, изостале су традиционалне акције којима је Црвени крст Крушевац деценијама уназад обележавао овај међународни празник хуманости.

У недељи за нама организован је пријем, складиштење, паковање и дистрибуција пакета до крајњих корисника. У циљу отклањања последица корона вируса Цовид-19 волонтери и запослени Црвеног крста Крушевац на терену су дистрибуирали помоћ у виду 380 прехрамбених пакета, 380 хигијенских пакета и 3.800 кг брашна.

Листу корисника креирала је комисија састављена од представника Црвеног крса Крушевац, локалне самоуправе Града Крушевца, Центра за социјални рад, Службе месних заједница и представника ромске заједнице. Обухваћени су породице у субстандарним насељима: Марко Орловић, Пањевац, Читлук, Дедина, Наупаре и центар.