Данас 8. маја, на Светски дан Црвеног крста и Црвеног полумесеца, прославићемо снагу и распрострањеност наше глобалне мреже, као и допринос нашег особља и 11,7 милиона активних волонтера кроз тему #незаустављиви јер знате да можете рачунати на нас, зато што и када је најтеже, и даље смо заједно!Слоган #Незаустављиви симболише да је рад наше организације вишеструко користан за заједницу и да су наши посвећени и одани волонтери и запослени спремни да у свакој ситуацији дају свој допринос отпорности заједнице и спремни да одговоре на сваку кризу.

Овом темом и главним слоганом овогодишњег обележавања Светског дана Црвеног крста желимо да проширимо разумевање јавности према Међународном покрету Црвеног крста и Црвеног полумесеца, наглашавајући разноликост нашег рада и универзалност нашег приступа.У протеклих 15 месеци од почетка пандемије, Црвени крст је у сталној акцији. Наши волонтери и сарадници непрестано су у комуникацији са грађанима и nezaustavljivi у реализацији програма помоћи и подршке.

Црвени крст Крушевац у нашем граду функционише 145 година, а тренутно реализује активности из 10 области: добровољно давалаштво крви, прва помоћ, деловање у несрећама, социјалне делатности, народна кухиња, брига о старима, здравствено-превентивне делатности, служба тражења, рад са младима и актуелни одговор на КОВИД-19 пандемију.