Crven krst Kruševac je i ove godine povodom Međunarodnog dana žena, organizovao tradicionalnu akciju dobrovoljnog davanja krvi pod sloganom “36. GODINA PLEMENITOG SRCA”.

Akciji se odazvalo 456 dobrovoljnih davaoca krvi, od kojih je 23 onih koji su prvi put darivali ovu dragocenu tečnost.

Akciji je prisustvovala i Marija Čukić, stručni saradnik Crvenog krsta Srbije.

Tokom akcije obučeni volonteri su sproveli istraživanje o znanju, stavovima i ponašanju dobrovoljnih davaoca krvi „Jednom nije doboljno“ u okviru projekta „Crvenog krsta Srbije „3K života“ koji se realizuje uz podršku Austrijskog Crvenog krsta. Ukupnpo je anketirano 135 davaoca.

Na centralnom gradskom trgu organizovana je ulična akcija, tokom koje su volonteri Crvenog krsta informiasli sugrađane o akciji i o značaju dobrovoljnog dcavalaštva krvi.

U akciji su učestvovali i dobrovoljni davaoci iz Crvenog krsta Aleksandrovac, Crveni Krst Brus, Crveni krst Trstenik, Crveni Krst Varvarin,Crveni Krst Ćićevac i Црвени крст Алексинац / Crveni krst Aleksinac / Red cross of Aleksinac

U večersnjim satima je u restoranu “Lunar”” za sve davaoce priređeno druženje uz večeru i muziku, tokom kog su najmlađim davaocima koji su prvi put dali krv dodeljeni i pokloni.